Wat heb je nodig voor 4 gevulde paprika’s:
4 paprika’s , 1 blik rode kidneybonen, 1 blik mais, wat sweet chili saus en tomatenpuree (140 gr.) , wat geraspte kaas, eventueel 1 grote ui.
Maak de paprika’s schoon. Snijd het hoedje eraf en een klein stukje van het kontje, zodat hij rechtop kan blijven staan. Haal de zaadlijsten uit de paprika.
Maak een mengsel warm van de bonen, mais, sweet chili saus. Bak de ui met de tomatenpuree (om te ontzuren) uit en de in stukjes gesneden hoedjes van de paprika. En voeg dit ook bij het bonenmengsel. Breng het verder op jouw smaak.
Vul de paprika’s met het bonenmengsel, strooi de geraspte kaas er over. Je bakt de paprika’s in de oven voor minimaal 10 minuten op 185 graden (of langer om ze wat zachter te krijgen hierbij eventueel de oven iets temperen). Dit recept is ook lekker met stukjes ananas erin en of uit gebakken champignons.
Lekker te eten samen met b.v. gele rijst (kurkuma rijst) en een salade van een frisse saalade.
Je kunt het gerecht eindeloos varieren. Een andere variant is deze met linzen, tuinmelde, tomaat en peper.
Reactie plaatsen
Reacties